HÍREK

Tavaszi kincsvadászat - csapatépítő délután a DÖK-kel

Tavaszi kincsvadászat nevű kollégiumi program viszonylag új a kollégiumi események sorában, tavaly rendeztük meg először. Idén második alkalommal került megszervezésre. Az idei évben a DÖK tagok újszerű ötleteivel áthangolódott, és közös projektfeladatokkal megtűzdelt lett a program.  A program sikerességét jól mutatja, hogy a pár hete tartott Társasjáték délutánt követően, összesen 33 kollégistánk vett részt ismét ezen a DÖK által szervezett programon is.

Az idei évben a gyorsaságról átkerült a hangsúly a csapatépítésre. A pontozási szempontjainkban ezt vettük figyelembe első szempontként, hogy a sorsolással kiválasztott 4-5 fős csapatok együtt tevékenykedve oldják meg a feladatokat. Aktívan ki-ki a maga képességei szerint „tegye oda magát” a változatos és egyben igen szórakoztató feladatoknál.

A DÖK tagjai aktívan, játékmesterként segítették a jó hangulatúvá kerekedett programot. Mindig van egy szervezési, előkészületi része egy-egy programunknak, amit a kollégisták nem látnak. Ez „szigorúan titkos” a program napjáig, a DÖK találkozóinkon tervezzük meg a feladatokat. Köszönöm a DÖK tagok aktív részvételét.

A változatos feladatoknál a kollégium szinte teljes alsó szintjét „belaktuk”, az udvartól a könyvtáron át. Egy-egy csapat mindig más helyszínen volt, a végén mindenki egy közös helyszínre érkezett.

Közös gondolkodásra motiválta a csapattagokat Potika Dani egy jó kis Kahoot teszt megoldáshoz a Klubban.

A Kistanulóban Lucával csapatonként egy kiválasztott csapattagot segítettek a többiek támogató magyarázattal a „vakon rajzolásnál”.

Fejér Mátéval a Japán Activity-t, a jól ismert játékot játszották kicsit másképp, kicsit megnehezítve. Itt ismert embereket kellett 5 segítő szó és mutogatás segítségével a legkifejezőbben megjeleníteni, a többieket rávezetni a jó megoldásra.

Kiss Mátéval a könyvtár titkos szegleteinél elrejtett labdákat kellett „kinyomozni” ez igazi kincskereső feladatnak bizonyult, a kollégisták a könyvtár olyan szegleteibe is benéztek ahová előtte talán sose.

Jázminnal a zenei rejtvények nagyon jó hangulatúak voltak, mondhatjuk kisebb buli hangulat alakult ki az együtt énekléseknél.

Vizeslufik röpködtek, és néha-néha ki is durrantak a sportpályán, lepedővel kellett a pároknak lendületesen együttműködve átlendíteni a hálón túl álló csapattagoknak a vizeslufit Koskár Danival.

A program végét a közös díjátadó zárta. A nyertes „A” csapat tagjai jutalomként oklevelet, tortát nyertek és fejenként 10 Karesz pontot zsebelhettek be. A többiek jutalma sem maradt el, mindenki nyert csokoládét és 5 Karesz pontot. A program végén mindig a jó hangulat, az összenevetések a legfontosabb visszajelzések, a csapatépítésben is ez visz előre.
Remélem jól éreztétek magatokat, várunk benneteket a legközelebbi DÖK délutánon is!

Dunai Edit
DÖK-segítő tanár

2024. április 18.