HÍREK

TORTATÚRA: Bakancslista - Mutasd, mit tervezel!

2023. március 22-én rendeztük meg az idei tanévben második alkalommal a Tortatúra nevű ismeretterjesztő vetélkedőt a kollégiumban. Ezúttal a tanulóknak egy általuk választott úticéljukat, jövőbeli tervezett utazási ötletüket mutatták be élményszerűen, ezt jelképezte a Tortatúra szlogenje: „Bakancslista”. Nem titkolt célunk volt, hogy a diákok egymásnak is ötleteket adjanak egy-egy ország és érdekes kultúra megismerésére.

A vetélkedő során az alábbi izgalmasnak ígérkező utazási ötleteket mutatták be a tanulók:

  • Dél-németországi autós utazás a Duna forrásától a Rajna vízesésig. Ausztria és Svájc érintésével a vidéki érdekességek, hadi múzeum bemutatásával.
  • ”Brazíliai álom” címmel egy hónapos komplett körutazás terve térképekkel, helyi állatok, nevezetességek bemutatásával. A jó humorral és igényesen összeállított beszámolójukban a lányok a helyi stoppolástól a repülős utazási lehetőségeken túl még a helyi nyelvhasználati lehetőségeknek is utánanéztek.
  • Barátok meglátogatása Erdélyben, görögországi körút.
  • A pécsi Székesegyház, Dzsámi és a Barbakán bemutatása.
  • Záró beszámolóként egy izgalmas Karinthy-s „specialitás” került terítékre. A KARMUN rendezvény technikai, szervezési érdekességeivel és a nemzetközi diákokkal való kapcsolattartás, közös élményszerzés lehetőségeivel ismerkedhettünk meg.

A kéttagú zsűri a bemutatók után szóban értékelte az előadásokat, melyben kitért az előadások kidolgozottságára, az előadásmódra és a bemutató egyediségére, élményekre. A változatos és pozitív élményeken alapuló előadásokat a zsűri és a nézőközönség is kedvelte, mert a változatos témák igazán izgalmasak voltak.

A résztvevők mindegyike 15 KARESZ pontot kapott, továbbá a hagyományokhoz hűen a tanulókat egy-egy finomsággal, minitortával is jutalmazta a zsűri a lelkiismeretes felkészülésért.

Minden résztvevő diáknak gratulálunk!

Dunai Edit
kollégiumi nevelőtanár