HÍREK

Egészségnap – 2022.

 A közeledő téli időszak előtt hagyományosan novemberben tartjuk a kollégiumi Egészségnapot. Így történt ez most is. Az előző évektől eltérően nem külső előadókat hívtunk, nem múzeumban voltunk, hanem vetélkedőt tartottunk. A vegyes összetételű csoportok 5 helyszínen 5 különböző feladatban mérhették össze tudásukat, mélyíthették el ismereteiket.

Az első állomáson egészségügyi, elsősegélynyújtási ismeretekre volt szükség. Előnyt jelentett a csapatoknak, ha voltak már jogosítvánnyal rendelkező tagjaik. Szóba kerültek az ájulásos, eszméletvesztéses helyzetek, a vérzéssel járó sérülések, az égési sebek ellátása, illetve a mechanikai behatások miatt keletkező elváltozások és ezek ellátása.

A következő állomáson orvosok, tudósok nevét, fényképét és kiemelkedő jelentőségű tevékenységüket kellett összepárosítani. A listán szerepelt többek között Selye János, Richter Gedeon, és Karikó Katalin is.

A 13+1-es  totó kérdései az egészséges táplálkozáshoz, tudománytörténeti dolgokhoz,  betegségekhez kapcsolódtak.  Az Activityben egészségügyi fogalmakat próbáltak kitalálni a rajzok alapján a csoporttagok. Az ötödik feladatnál pedig plakátot készítettek a csapatok egy-egy kitalált világnaphoz kapcsolódóan.

Az élmények, ismeretek mellett mindenki egy-egy almával és müzliszelettel gazdagodott. A legjobban teljesító csapatot gyümölcskosárral és palacsintatortával jutalmaztuk.

Nyikos Katalin

További képek is megtekinthetők az alábbi fotóra kattintva