HÍREK

Kollégiumi kirándulás


A kollégiumi kirándulásoknak évtizedekre visszanyúló hagyományai vannak intézményünkben. Jellemzően szeptember második felében kerül rá sor. Ilyenkor elkérjük a tanulókat az iskolából, és az egész kollégium együtt vesz részt a programon. Felsorolni is nehéz lenne az összes helyszínt, ahol az előző években jártunk.

A sor Esztergomtól Egerig, Szentendrétől Székesfehérvárig, Győrtől Komáromon, Visegrádon és Pannonhalmán át a Pákozdig nyúlna, hogy csak néhányat említsünk meg közülük. És akkor még nem is beszéltünk a budapesti programokról (Pál-völgyi barlang, János-hegy, Gyermekvasút, Állatkert, Nagycirkusz...).

A kirándulásokon olyan helyszíneket keresünk fel, ahol kulturális, tudományos ismeretekkel bővül a tudásunk, nemzeti emlékhelyeket látogatunk meg, és nem titkolt szándékunk mindezek mellett a csapatépítés, közösségerősítés.  

Idén 2022. szeptember 29-re tűztük ki az eseményt, budapesti programokat terveztünk be. Délelőtt a Millenárison található Álmok álmodói 20 kiállítást megtekintve rácsodálkozhattunk arra, hogy milyen sok találmány fűződik magyar feltalálók nevéhez, illetve mennyi tudományos kutatásban értek el kimagasló eredményeket hazánk fiai.  

A délutáni program séta lett volna a Normafánál, ahol a Magyar Madártani Egyesület munkatársa segítségével egy vezetett túrán vettünk volna részt, és az erdei életközösséggel ismerkedtünk volna. A feltételes mód azért indokolt, mert az idei monszun jellegű időjárás elmosta ezt a programot. Annyiból azonban szerencsénk volt, hogy a kiállítás után 1-2 óráig éppen nem esett az eső, így a a hazafelé vezető úton a Budai vár megtekintésével vigasztalódtunk. 

További fényképek is megtekinthetők az alábbi fotóra kattintva