HÍREK

Az élet megállói


Az ember társas lény. Ha bevalljuk, ha nem – egész életünk során viszonyítási alap lesz számunkra a közösség. Beleszületünk, részesei leszünk, alapítjuk és alakítjuk, kilépünk belőle és újat keresünk, vagy nagyon gyakran egyszerűen csak kapjuk.

A kollégiumi közösségek ez utóbbiakhoz tartoznak. Itt mi lehet az összetartó erő? Itt keverednek a korosztályok, itt a különböző oktatási intézményekből érkező, szerteágazó érdeklődésű körű diákok kerülnek együvé. A messziről érkezettek halmaza – mondhatnánk felszínesen. Lehet, hogy itt már túl laza a kapcsolat ahhoz, hogy közösségről beszéljünk?


A 2022. április 27-én megtartott Végzősbúcsúztató c. program élményi azonban másról tettek tanúbizonyságot. Covid ide, Covid oda, kis közösségünk – mert a mienk az – több mint 90%-a jelen volt. A vezetés, a pedagógusok, a diákok felé elkötelezett DÖK-tagok hetek, napok óta ötletelt, szervezett, vásárolt, kézimunkázott, csomagolt, videót szerkesztett, műsort állított össze és próbált – lelkesen és izgatottan – csak azért, hogy emlékezetessé tegyük a közösségünkből kilépni készülő végzőseink még néhány napig jelenleginek mondott életszakaszát lezáró ünnepségét. Mert mi fontosnak tartjuk az élet stációt, és fontosnak tartjuk megélni azt. Igen, jó megállni egy kicsit, visszanézni, emlékezni, okulni, örülni, egy kicsit elérzékenyülni – és a tarisznya jelképes tárgyaiban az elbocsátó közösség szeretetét látni.

Révész Andrea

További fotók is megtekinthetők az alábbi képre kattintva: