HÍREK

Legyen szabad a Grund!

2022.03.16-án ismét a Vígszínházban jártunk, a bérletes előadás keretében A Pál utcai fiúk című színdarabot tekintettük meg a kollégistákkal. Ezen a jutalomelőadáson minden kollégiumi csoportból a két legjobb félévi tanulmányi átlagot elérő tanuló vehetett részt. Rendhagyó módon a tanulókat mindhárom csoportvezető tanár elkísérte.

A Marton László rendezte zenés darab a kollégisták és a tanárok körében is nagy sikert aratott, az előadás végén a közönség állva tapsolta meg a színészeket. Medveczky Balázs alakította Bokát, Áts Ferit Brasch Bence, Nemecsek szerepében pedig Dino Benjamin játszott. A cselekmény Molnár Ferenc regényét követte, a zenei betétek és táncos elemek jól igazodtak a színdarab dinamikájához. Az eredeti regényből mindannyian emlékszünk az alábbi jelenetekre: einstandolás, gittegylet, fűvészkert, csata a grundon, és Nemecsek hősies kiállása, aki végül feláldozta magát a grundért és társaiért.

Az előadás után a Pál utcai fiúkhoz hasonlóan mi is feltehetjük magunknak a kérdést: „Mért félnénk, mért élnénk, ha nem egy álomért?

Nagy Attila Bence
csoportvezető tanár