HÍREK

Cintányéros cudar világ

Az idei tanévben sokadszorra volt lehetőségünk színházi előadást megnézni, ezúttal a Vígszínházba vezetett az utunk, ahol a Mágnás Miska nagyoperettet tekintettük meg.

Szirmai Albert–Bakonyi Károly–Gábor Andor művét Eszenyi Enikő rendező és Vörös Gábor dramaturg dolgozta át, a minden idők legnézettebb magyar filmjéhez (rendező: Keleti Márton) és az eredeti darabhoz képest számtalan ponton megváltoztatva a cselekményt. Nincs kleptomán nagymama, a bonviván foglalkozása meghatározhatatlan, van viszont vadászati kiállításra való készülődés és Miska is lovász maradt.

Őt ifj. Vidnyánszky Attila alakítja fergetegesen, megjelenésekor nem vonhatja ki játéka alól magát a néző. Az akrobatikus képességeit ebben az előadásban is kihasználják, Miska suttyósága számtalan komikum forrása, amit ,,grófsága” alatt sem hagy el, mégis mindenki hisz neki. Párját, Marcsát Szilágyi Csenge alakítja emlékezetesen, aki sokat szenved Miska miatt, mégis ő békíti ki Rollát és Ivánt. 

Az előadásban számtalan utalás hallható a mai magyarországi közállapotokra, jól áll neki.

Kísérőtanárként kicsit tartottam attól, hogy a középiskolás generációnak mennyire ,,jön be” egy nagyoperett, de a kollégistáknak kivétel nélkül tetszett az előadás, ahol már rég szórakoztunk ilyen jól.  

Schütz Edit

2022. 02. 14.