HÍREK

Diákközgyűlés 2022.

A Diákközgyűlés a tanév egyik legfontosabb eseménye, ahol a résztvevők gyakorolhatják demokratikus jogaikat, elmondhatják véleményüket, felszólalhatnak, kérdést intézhetnek a kollégium vezetőségéhez, és választópolgárként leadhatják a szavazataikat, megválaszthatják képviselőiket.

Ebben a tanévben február 8-án tartottuk meg Diákközgyűlésünket és a DÖK-tisztújítást. A levezető elnök Török Olivér volt. A leköszönő diákönkormányzat nevében Rakonczay Bence elnök értékelte az elmúlt két év munkáját.

A diákönkormányzat után az igazgató is értékelte az elmúlt félév tanulmányi eredményeit, a DÖK tevékenysége kapcsán az elmúlt 2 évet, és a tanévben még előttünk álló feladatokra és programokra is felhívta a figyelmet. Válaszolt a kollégisták részéről érkezett kérdésekre, továbbá értékelte és megköszönte a leköszönő DÖK-vezetőség és a DÖK-segítő tanár munkáját.

A nevelőtestület nevében elismerő oklevelet kapott az 5 legjobb félévi tanulmányi átlagot elérő tanuló. A jó tanulmányi eredményeket más módon is jutalmazzuk: minden csoportból a két legeredményesebb tanulónk egy jutalom színházi előadáson vehet részt. Március 16-án tekintik meg a Vígszínházban a Pál utcai fiúk c. nagy sikerű darabot.

A dicséretek után következett a diákönkormányzati választás. A kollégisták szavazatai alapján az új DÖK tagjai: Török Olivér, Turóczi Csongor, Szabó Noémi, Perczel Enikő, Koskár Dániel.

A tagoknak gratulálunk és eredményes, ötletekben gazdag munkát kívánunk.

2022. február 8.