HÍREK

TORTATÚRA - „Most mutasd meg!”

Két év kihagyás után 2021. december 9-én rendeztük meg újra a Tortatúra nevű ismeretterjesztő vetélkedőt a kollégiumban. A sok hiányzó tanuló miatt az eredetileg kitűzött időponthoz képest egy héttel későbbre tolódott a rendezvény, így utólag még három kollégista jelentkezett, ezáltal még színesebb lett a Tortatúra programja.

Az idei évben a tanulóknak saját szabadidős tevékenységüket kellett bemutatni, ezt jelképezte a Tortatúra szlogenje: „Most mutasd meg!”. A vetélkedő során az alábbi szabadidős elfoglaltságokat mutatták be a tanulók: Erasmus program Törökországban; hagyományőrző horgolás, kötés, varrás; haditechnika és páncélosok, modellezés; kajakozás; labdarúgás; rúdfitnesz.

A diákok bemutatóit kéttagú tanári zsűri értékelte, azonban az előző évektől eltérően idén nem állított fel hagyományos rangsort az előadások között. A zsűri a bemutatók után szóban értékelte az előadásokat, melyben kitért az előadások kidolgozottságára, az előadásmódra és a bemutató egyediségére. A változatos előadásokat a zsűri és a nézőközönség is nagyon élvezte.

A bemutatók élményszerűek voltak, a tanulókon érezhető volt az elhivatottság.

A résztvevők mindegyike 15 KARESZ pontot kapott, továbbá a hagyományokhoz hűen a tanulókat  egy-egy minitortával is jutalmazta a zsűri a lelkiismeretes felkészülésért.

Minden résztvevő diáknak gratulálunk!

Nagy Attila Bence
kollégiumi nevelőtanár


További fotók is megtekinthetők az alábbi fényképre kattintva