HÍREK

Kisfaludy Napok 2021


Több éves hagyományt folytatva idén 16. alkalommal került megrendezésre a kollégiumban a Kisfaludy Napok programsorozat. Hét csapat, összesen 40 kollégista jelentkezett a programokra, ami az elmúlt évekhez viszonyítva kimagasló részvételi kedvet tükröz. 2021. október 11-14-ig négy délutánon keresztül a csapatok különféle kreatív, műveltségi és ügyességi feladatokban mérték össze erejüket. A programokat a „Játék határok nélkül” címmel hirdettük meg, a csapatok egy-egy országot képviseltek a négy nap alatt, a feladatok megoldása során pedig mozgósítaniuk kellett a Föld országaival kapcsolatos ismereteiket.

A programsorozat hétfőn délután kezdődött, ekkor sorsolással döntöttük el, hogy a csapatok melyik országokat képviselik majd a feladatokban. Ezt követően a csapatok kitalálták a csapatnevüket, csapatindulót írtak és csapatzászlót készítettek.

A keddi nap a csapatok bemutatkozásával indult: a csapatok előadták rímbe szedett csapatindulójukat és bemutatták zászlójukat. Ezt követően a csapatoknak állomásról állomásra járva különféle műveltségi és kreatív feladatokat kellett megoldani: nevezetességfelismerés, szendvicskészítés, országismereti totó, időjárás szerinti öltözködés, zenefelismerés nyelv alapján, ország puzzle, keresztrejtvény. A forgószínpad végén a csapatok újra összegyűltek a klubban és a zsűri értékelte az időjárás szerinti öltözködésről készített fotókat, továbbá pontozta az elkészített szendvicseket és a tálalást.

Szerdán a csapatok ügyességüket és gyorsaságukat mérhették össze különböző feladatokban: sorversenyek (tojásfutam, gyufásdobozszállítás, újságtaposás), kosárra dobás, darts, ping-pong labda fújás, pénzpöckölés, újságpapírtánc, lufi egyensúlyozás. Sajnos az időjárás közbeszólt és az udvarra tervezett ügyességi feladatok többségét már a kollégium klubhelyiségében rendeztük meg.

Csütörtökön a csapatok először aszfaltrajzban mérték össze tudásukat az udvaron, ezt követte a hagyományos kolesz-rally, melyben idén is a lehető legrövidebb idő alatt kellett teljesíteni a versenytávot és közben tankolni (két pohár víz) és kereket cserélni (zoknicsere) az „autón”. A programsorozatot idén is színvonalas Ki mit tud? műsor zárta, a csapatok többsége ötletes és hangulatos bemutatóval készült. A produkciók között szerepelt a kollégiumi életet bemutató kisfilm és rap szöveg, nemzeti étel elkészítését bemutató videó, koktélkészítés, kollégiumi éjszakai túra paródiája, továbbá az adott országra jellemző jelenet előadása.

A zsűri pontszámainak összesítése után került sor az eredményhirdetésre, ahol a győztes csapat tagjai oklevelet és moziutalványt kaptak. Az eredményhirdetést követően a kollégium minden résztvevőt és szervezőt meglepett egy finom rétessel.

A csapatok mind kiválóan teljesítettek, minden résztvevőnek gratulálunk a szerepléshez. A programok megszervezésében természetesen komoly szerepet vállalt a kollégium diákönkormányzata, köszönjük a programötleteiket és közreműködésüket a Kisfaludy Napok lebonyolításában (Kiss Kíra, Petach Vanessza, Rakonczay Bence, Török Olivér, Turóczi Csongor). Köszönet illeti a zsűriben tevékenykedő és a programok lebonyolításában segédkező tanárok munkáját (Malmos Katalin, Nyikos Katalin, Schütz Edit), továbbá a rendezvény dekorációjáért felelős Révész Andrea tanárnő kreatív ötleteit is.

A dobogós csapatok:

  1. VIET CONG (Benkó Ádám, Dani Dávid, Makó Dániel, Paulik Kristóf, Pomázi Fülöp)
  2. RUSZKIJ SZTANDART (Bobkó Bence, Farkas Anita, Kanyó Viktória, Kocsis Milán, Mazula Arnold, Nagy Kristóf)
  3. OLIMPIAI ISTENEK (Kiss Gergő, Ojava Alex, Ojava Ádám, Scaggiante Filippo, Tónai Gergő Gábor, Zöld Dániel)

A résztvevőknek gratulálunk a színvonalas produkciókért, reméljük jövőre is ilyen lelkes és kreatív csapatok jelentkeznek a Kisfaludy Napokra, mert így garantált lesz a jó hangulat.

Nagy Attila Bence
főszervező tanár

2021. október 19.

A rendezvényre jellemző jó hangulatot és lelkesedést jól tükrözik a Kisfaludy Napokon készült fényképek, melyek megtekinthetők az alábbi fotóra kattintva.