HÍREK

Gödi kalandozások


Tavaly sajnos a szokásos kollégiumi kirándulás a pandémia miatt elmaradt, ezért idén volt mit bepótolnunk. Ezúttal a gödi Dunakaland Kalandpark felé vettük az irányt, ahol az előző évekhez hasonlóan csapatépítésre került sor, szép környezetben, a Duna mellett.

A kollégistákra és tanáraikra öt különböző feladatot tartogató pálya várt. Mindenki részt vett sárkányhajózáson, kötélpályán, lézerharcban, ügyességi vetélkedőn és a kódkeresésben.  Mindegyik feladat más képességeket igényelt, de a kalandpálya kivételével fontos volt, hogy a csapat közösen, egymást segítve találja meg a megoldást.

A sárkányhajózás alkalmával a csoport 1000 métert evezett fel a Dunán, így volt lehetőségünk megtanulni az összehangolt munkát. A kötélpályán koncentráltunk, kapaszkodtunk és csúsztunk, a lézerharcban a faházak között bujkáltunk, hogy infravörös fénnyel célozzunk a másik csapat tagjának fejpántjára. Az ügyességi vetélkedőn Leonardo fahídját építettük meg, majd legóból kellett másoltunk várat, amihez a vizualitást nélkülöztük, csak szóbeli utasításokat kaptunk.  A kódkeresés során végignyargaltunk a Duna partján, hogy a megfejtésekkel minél hamarabb célba érjünk.  

A nap végére kellemesen elfáradva, vonattal tértünk vissza a kollégiumba. A kirándulás nyitotta meg a kollégiumi programok sorát, amire minden kollégistát szeretettel várunk!

Schütz Edit
kollégiumi tanár

2021. szeptember 21.

További fotók is megtekinthetők az alábbi képre kattintva