HÍREK

Búcsúzunk végzős diákjainktól - 2021

Az oktatási intézmények minden tanév végén elbúcsúztatják a végzős diákjaikat. Ki-ki a maga módján. Az iskolák ünnepélyes ballagáson, ahol a rokonság is jelen van, a diákok kiöltözve végigvonulnak az iskolák osztályain nagy csokorral a kezükben. Mi itt a kollégiumban egy kevésbé formális búcsúceremónián szoktuk ugyanezt tenni a klubban: képek vetítésével, búcsúbeszédekkel, a tabló bemutatásával, ajándékozással, nosztalgiázással és kerti partival.

Idén minden másképpen alakul. A 2020-as év után a 2021-es év is alighanem a digitális ballagások és végzősbúcsúztatók éveként fog megmaradni az emlékezetünkben.

Sok minden változott, de a kollégiumban dolgozók részéről nem változtak meg az alapvetések. Továbbra is úgy gondoljuk, hogy mindannyian részei lettetek a kollégium történelmének, beleírtátok magatokat az itteni "nagykönyvbe". Nyomot hagytatok a kollégiumban, és a kollégiumi élet nyomot hagyott bennetek, remélhetőleg sok pozitív emléket.

Az elmúlt 4-5 évben (hiszen a legtöbben közületek ilyen hosszú időt töltöttek itt) rengeteg közös élményben volt részünk. Erre mindig emlékezni fogunk. Ezek az élmények összekötnek mindannyiunkat. Ezeknek az élményeknek nyoma maradt fényképeken, videókon, de főleg a fejekben, a tudatunkban.

Reméljük, emlékeitekben úgy őrzitek meg a kolit, mint egy olyan helyet, ahol jó volt eltölteni középiskolás éveiteket, felnőtté válásotok meghatározó időszakát. Reméljük, nem szakad meg a köztünk kialakult kapcsolat. Mi ugyanis szeretnénk tudni, hogyan alakul a sorsotok. Mindig öröm számunkra, ha értesülünk eredményeitekről, sikereitekről, arról, hogy megálltátok a helyeteket a világban.

Sok sikert kívánunk az érettségihez!

2021. április 30.